Zýmē Kairos IGP Veneto Rosso 2015

445,00
Inkl. moms

Zýmē Kairos IGP Veneto Rosso 2015

 

Producent Azienda Acricola Zýmē di Celestino Gaspari
Land Italien
Region Veneto
Område Valpolicella
Druer Blend af min. 15 forskellige druesorter, se vinbeskrivelse.
Årgang 2015
Alkohol 15,0%
Flaskestr. 75 cl.
Passer til Retter med kød / vildt, modne oste eller ren meditation

 

Verdensklasse IGP!

Samspil af 15 forskellige druer i perfekt harmoni med hinanden!!

Farven er tæt rubinrød, tangerende mod granatrød med alderen. Duften er en mosaik af frugt, blomster og jordnære mineraler der er i perfekt samspil/harmoni med hinanden.

Smagen giver kraftfuldt indtryk af rigdom og kompleksitet. Frugt, krydderier og den høje alkohol ( 15% ) holder strukturen der veksler mellem frugt marmelade og skovbund.

Eftersmagen er lang og fed med noter af pibetobak, kanel, muskatnød og med en åre af mineralitet  der sætter fokus på den enorme dybde i denne vin.

 

   Vinbeskrivelse i PDF

 

Model/varenr.: WSHOP-350
Vægt: 1.660
Lager: Kun få stk. tilbage

Kairos IGP Veneto Rosso.

 

I et ord: en mosaik af fornemmelser. Vinen produceres af Zýmē

Etiketten viser forbindelsen mellem  Kairo til projektet Harlekin: Harlekin etiket/kostume består af mange stykker farver, ligesom vinen er sammensat af mange forskellige druer. Faktisk hele 15 druesorter med hver deres karakteristika. I det gamle Grækenland betyder ”Kairos” – ” Det rigtige tidspunkt ”. I denne forbindelse er soluret og uret med til at indikere ideen om det helt rigtige tidspunkt.

Druerne er en sammensætning af minimum 15 druesorter, 4 hvide og 11 røde: Garganega, Trebbiano Toscano, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Corvina, Corvinone, Rondinella, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Syraz, Teroldego, Croatina, Oseleta, Sangiovese og Marzemino.

Hos Zýmē bruges der udelukkende organisk gødning og håndbeskæring. Efter omhyggelig kvalitet i udvælgelsen, høstes druerne manuelt baseret på modenhed på den specifikke drue. Druerne tørres i bakker i vel-ventilerede rum i den tid der er nødvendig for at gennemføre hele høsten ( 0-40 dage).

Vinifikationen udføres i stål og betonkar. Macerationen og fermentationen varer ca. 20-25 dage, udelukkende med manuel omrøring af mosten. Efter 8-10 dage bliver vinen hældt på franske egefade, hvor den passerer mindst 36 måneder. Herefter får den minimum 1 år på flaske inden den frigives til salg.

Farven er tæt rubinrød, tangerende mod granatrød med alderen. Duften er en mosaik af frugt, blomster og jordnære mineraler der er i perfekt samspil/harmoni med hinanden. Smagen giver kraftfuldt indtryk af rigdom og kompleksitet. Frugt, krydderier og den høje alkohol ( 15% ) holder strukturen der veksler mellem frugt marmelade og skovbund. Eftersmagen er lang og fed med noter af pibetobak, kanel, muskatnød og med en åre af mineralitet  der sætter fokus på den enorme dybde i denne vin.

Kairos gør sig super godt med alle retter med kød, vildt, modne oste eller som ren meditation.

Anbefalet serveringstemperatur 16-18 grader og i store baljer, som kan åbne alle de fantastiske lag denne vin byder.

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: