Zýmē Amarone Riserva " La Mattonara " 2003

1.795,00
Inkl. moms

Zýmē Amarone Riserva " La Mattonara " 2003

 

Producent Azienda Acricola Zýmē di Celestino Gaspari
Land Italien
Region Veneto
Område Valpolicella
Druer Corvina 40%, Corvinione 30, Rondinella 15 %, Oseleta 10 % og Croatina 5 %
Årgang 2003
Alkohol 16,0%
Flaskestr. 0,75 l
Passer til Steg, kogt kød, modne oste eller ren meditation

 

I et ord: kunsten at lave vin!

 

I næsen er der noter af modne kirsebær, morello kirsebær, semi-tørret blomme, balsam og krydderier. På tungen kommer den med en imponerende og tiltalende kompleksitet. smagen er rig, lang og flot afbalanceret med noter af kirsebær marmelade, tørrede blommer, kastanjetræ i blomst ;

Når den aldres yderligere forlænges og videreudvikles eftersmagen med delikate antydninger af peber, sort lakrids og kakaopulver.

 

   Vinbeskrivelse i PDF

 

 

Model/varenr.: WSHOP-353
Vægt: 1.660
Lager: På lager

Amarone Classico della Valpolicella Riserva "LA MATTONARA" DOP 2003.

I et ord: kunsten at lave vin!

 ” Det fulde udtryk for typicitet " formidler begrebet troskab til traditionen”  Etiketten bærer billedet af et drue blad, hvis årer erstattes af linjerne i et fingeraftryk. Dette er for at understrege betydningen af menneskets håndaftryk og samspillet mellem menneske og natur i skabelsen af denne utrolige vin. Navnet Mattonara er en hyldest til det sandstens stenbrud, hvor vingården ligger. På et tidspunkt blev disse sten anvendt i opbygningen af kirker og villaer.

Denne Amarone Riserva produceres kun i de allerbedste høstår og adskiller sig fra Amarone Classico ved en endnu mere-streng kvalitetsudvælgelse af druerne, som stammer fra de ældste vinmarker ca. 20-50 år gamle stokke. Druesammensætningen er Corvina 40%, Corvinione 30%, Rondinella 15%, Oseleta 10% og Croatina 5%.

Druerne til Amarone dyrkes i de ældste vinmarker med økologisk befrugtning og udelukkende håndbeskæring ved skududtynding, fjernelse af blade, udtynding af klaserne. Der høstes ligeledes ved hånd i perioden startende fra medio/slut september. Efter at de bedste druer er samlet ind ligges de forsigtigt til tørre i min. 3 mdr. i kasser og kun i enkelte lag, således at druerne ikke mases og ventileres korrekt for forebyggelse af råd / svamp i tørringsprocessen. Presningen foregår i januar og vinifikationen sker i streng overensstemmelse med de traditionelle metoder hvor skindet gærer på betonkar i mindst 2 måneder ved naturlig temperatur og omgivende gær. Herefter hviler vinen 9 år i store ovale Slovenske egetræsfade og flaskes i sit tiende år. Den langvarige aldring giver yderligere reduktion af restsukker i vinen. Slutteligt flaskes vinen og modtager her yderligere 1 års modning inden den frigives til salg.

I glasset fremstår vinen intens rubinrød med granatagtige toner, rig på tunge gardiner. I næsen er der noter af modne kirsebær, morello kirsebær, semi-tørret blomme, balsam og krydderier. På tungen kommer  den med en imponerende og tiltalende kompleksitet. smagen er rig, lang og flot afbalanceret med noter af kirsebær marmelade, tørrede blommer, kastanjetræ i blomst ; Når den aldres yderligere forlænges og videreudvikles eftersmagen med delikate antydninger af peber, sort lakrids og kakaopulver.

Den er fremragende med modne oste som Parmigiano, Reggiano eller Grana Padano. Den er glimrende til grillet, stegt, eller kogt kød. Helt suveræn vin til at nyde alene som meditationsvin, samt med mørk chokolade, et stop pibetobak eller god en cigar.

Serveres ved 16-18 grader i store baljer.

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: