Zanoni Valpolicella Superiore 2009 " Campo Denari " DOC RESTSALG - KUN 2 STK. TILBAGE!!

140,00
165,00
Du sparer: 25,00
Inkl. moms
  • Køb 12 eller flere til 135,00 pr stk.

Zanoni Valpolicella Superiore 2009 " Campo Denari " DOC

 

Producent Azienda Agricola Zanoni Pietro
Land Italien
Region Veneto
Område Valpolicella
Druer Corvinione og  Covina 80% og Rondinella 20%
Årgang 2009
Alkohol 14,5%
Flaskestr. 75 cl.
Passer til Kalvekød, tunge, grillet rødt kød og stærke oste.

 

Lækker, frisk og frugtdreven Superiore i fin balance.  Perfekt vin til de lune sommeraftener på terrassen.

 

   Vinbeskrivelse i PDF

Model/varenr.: WSHOP-81
Vægt: 1.500
Lager: På lager

Denne vin er fremstillet af druer fra vinmarker på bjergskråninger i Zovo og sletterne på Avesa og Paona. Hvert sted bidrager til profilen af denne lækre vin. De yngre vinstokke er opbindes i henhold til Guyot-system med 5000 planter / ha, mens de ældre vinstokke er opbindes i henhold til Casarsa systemet og blev plantet for over 30 år siden. Produktionen er mindre end 100 hkg / ha.

Corvina og corvinione bidrage ligeligt til over 80% af vinens druesammensætning og resten er Rondinella. Druerne er håndhøstet og udvalgt i den første uge af oktober. Nogle af druerne knuses straks og gæres. De største og mest modne klaser plukkes og anbringes i små kasser, hvor de tørre let i ca. 30 dage, i en måde svarende til den der anvendes til fremstilling af  Amarone. Druerne udvælges igen, knuses og vinificeres ved kontrolleret temperatur med udstandsning af druer og pumpning i 14 dage. Dette gøres efter punching down og pump-over metoden. Malolaktisk gæring sker delvist i stål og delvist i træ, hvorefter de to vine er blandet i et variabelt forhold i henhold til årgang. Aldringen fortsætter i franske egetræsfade i mellem 15-18 måneder. Den kommer meget kort i ståltank forud aftapning. Flaskerne stables i mindst 18 måneder i vandret position, før de bringes på markedet. Når vinen  opbevares korrekt og ved passende temperatur, udvikler denne vin sig i retning af fængslende modenhed i op til ti år efter høståret.

Farven er dyb rubinrød med en lille nuance af granatrød. En rig og kompleks aroma, med genkendelige frugtagtige dufte af syltetøj og meget modne røde frugter. Lidt noter af tobak og vanilje. Varm, rund, fyldig smag, godt understøttet af en afbalanceret syrlighed og tætte tanniner.

Anbefales til traditionel Veronese mad som kalvekød & tunge. Passer også super godt til grillet rødt kød, fjerkræ & stærke oste. Vinen opnår sit fulde potentiale, hvis den iltes lidt inden brug og bør serveres ved 16-18 gr. og gerne i store glas.

 

 

 

 

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: