Zanoni Amarone Valpolicella MZ MonteZovo 2009 / RESTSALG - KUN 2 STK. TILBAGE!!

299,00
349,00
Du sparer: 50,00
Inkl. moms

Zanoni Amarone Valpolicella MZ MonteZovo


Producent
Guiseppe Lonardi
Land Italien
Region Veneto
Område Valpolicella
Druer Corvinione 40%, Covina 40% og Rondinella 20%
Årgang 2009
Alkohol 16,5%
Flaskestr. 75 cl.
Passer til Grillet rødt kød, vildt, oste eller som meditation.

 

Dyb granatrød farve, kompleks varm aroma, fin og elegant og udvikler sig med duft af marmelade af sur/søde kirsebær med en super modenhed. Eftersmagen præges af tobak og urter og den understøttes godt af en velafbalanceret syrlighed og tætte fløjelsbløde tanniner der gør at den føles nem at drikke trods et alkoholindhold på 16,5%. En flot Amarone 

 

   Vinbeskrivelse i PDF

Model/varenr.: WSHOP-82
Vægt: 1.500
Lager: På lager

Vingården Zovo ligger mellem bakkerne i Quinzano, nord for Verona, i en højde mellem 200-250 meter over havets overflade med syd / sydøst eksponering. Jorden er her meget leret og fyldt med kalksten. 

Amaronen laves af druer fra de ældste vinstokke der er opbundet efter Guyot pricippet. Der er ca. 6000 vinstokke pr. ha. Der anvendes ligeledes de bedste druer opbundet etter Carsarsa pricippet. (Disse er over 30 år gamle.) Udbyttet er på disse kun 80 hkg/ ha.

Druesammensætningen er 40% Corvinione, 40% Corvina og 20% Rondinella.

De største og mest modne klaser høstes i løbet af den tredje uge i September og bliver forsigtigt placeret ved siden af hinanden i kasser, hvor de tørres i vel-ventileret værelse, kaldet ” Fruttaio”. Efter ca. 100 dage, når druerne har nået den helt rette tørring, så bliver druerne igen udvalgt og knust. Vinificeringen starter med gæring efterfulgt af marceration i 21 dage. Der anvendes punching down og pumping over metoden indtil at sukkerindholdet i druerne er udtømt. Vinen hældes på Franske fade, hvor udtrækningen af sukker gøres færdig over sommeren. Herefter starter den malolaktiske vinficering. Vinen aldres på fadene i 28-30 mdr og hældes på flaske, hvor de lagres yderligere i 18-20 mdr. inden de bliver frigivet til salg. Vinen kan med fordel gemmes i op til 15 år fra høståret, hvis den opbevares korrekt.

Dyb granatrød farve, kompleks varm aroma, fin og elegant og udvikler sig med duft af marmelade af sur/søde kirsebær med en super modenhed. Eftersmagen præges af tobak og urter og den understøttes godt af en afbalanceret syrlighed og tætte fløjelsbløde tanniner.

Passer fortrinligt til grillet rødt kød og vildt. Bør serveres afkølet 16-18 gr. og iltes med fordel i 2-3 timer på karaffel eller hældt på store glas.

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: