Topsælgere

Recioto

Der produceres flere andre vintyper i Valpolicella, men den sidste, som er vigtig nok til at tage med her, går under navnet recioto. Den produceres ligesom amaronen af druer, som er tørret, men i længere tid end til amaronen. Det større væsketab som følge af den længere tørring giver endnu mere sukker per kg frugt. Dermed kan gæren ikke omsætte alle sukkerstofferne, før den populært sagt omkommer i væskens tæthed af alkohol og sukker.

Hvor amarone typisk har omkring 16 % alkohol og 7 g sukker per liter, ligger recioto omkring 14 % alkohol og til gengæld ofte mellem 80 og 100 g sukker per liter. Til trods for tanninernes adstringens og lette bitterhed er vinen decideret sød, og bør derfor anvendes som en dessertvin, dvs. til chokolade, frugtdesserter etc. Recioto er en meget speciel og spændende vintype, som du skal prøve i hvert fald én gang i dit liv.

Der er flere detaljer på Valpolicella´s vinproducentforenings hjemmeside på consorziovalpolicella.it.

1.045,00
Inkl. moms
469,00
Inkl. moms
  • 2007
  • 2005
285,00
Inkl. moms
225,00
Inkl. moms
265,00
Inkl. moms
245,00
Inkl. moms
245,00
Inkl. moms