Terre di Leone Valpolicella Classico Superiore Ripasso DOC 2009

215,00
Inkl. moms

 

Terre di Leone Valpolicella Classico Superiore Ripasso DOC 2009

 

Producent Azienda Acricola Terra di Leone
Land Italien
Region Veneto
Område Valpolicella
Druer Corvina 40%, Corvinione 20 %, Rondinella 25%, og 10 % Molinara & 5 % Oseleta
Årgang 2009
Alkohol 14,5%
Flaskestr. 0,75 l
Passer til Retter med kød, tapas, mellem moden ost.

Lækker Ripasso Superiore med fin balance og massere af moden frugt.

Super skøn og vellavet ripasso, fra en mand der kan sit håndværk

  Vinbeskrivelse i PDF

Læs mere her: http://www.terredileone.it

 

Model/varenr.: WSHOP-319
Vægt: 1.660
Lager: På lager

Vinmarkerne er placeret tæt på landsbyerne Marano di Valpolicella og Fumane i Valpolicella Classico appellation i en højde af 420m på skråninger med det sydlige eller sydøstlig eksponering. Jorden har ingen kunstige vandingsanlæg og er overvejende lavet af vulkansk jord. Terrasser er skabt med "marogne", stengærder, der er typiske for Valpolicella-området.

Druesammensætningen er 40% Corvina, 20% Corvinone, 25% Rondinella, 10% Molinara, 5% Oseleta. Udbytte pr. ha er 28 hl / ha. Druerne er håndplukkede hen imod slutningen af ​​høsten og er placeret i bakker med op til 5 kg druer. Disse bakker bliver efterfølgende efterladt i "fruttaio" (frugt-tørrerum) til tørre i ca. 100 dage og dermed reduceres vandindholdet i druerne og forøger koncentrationen af både ​​smag og aroma.

"Ripasso" er en vin metode, der anvendes i Valpolicella-regionen. Det indebærer, at man hælder Valpolicella Classico Superiore vinen på drue skindet af Amaronen. Det kvas der er brugt hertil bliver genanvendt ti,l at lave Ripasso´en. Dette drueskind indeholder en del restsukker, og de tilføjer yderligere gær til, at starte en anden gæring, der beriger vinen med en masse struktur og aromaer.

Vinen lagres på 5 hl fransk ege tonneaux og 25hl franske egetræsfade i ca 22 måneder. Efter aftapning lagres i kælderen ved en konstant temperatur i yderligere mindst 10 måneder.

Serveringstemperatur 16-18 gr. i store baljer.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: