Tenuta Sant´Antonio Superiore DOC " La Bandina " 2013

175,00
Inkl. moms
  • Køb 6 eller flere til 150,00 pr stk.

Tenuta Sant´Antonio Superiore DOC " La Bandina "

 

Producent Azienda Acricola Tenuta Sant´Antonio
Land Italien
Region Veneto
Område Valpolicella
Druer Covina 70 %, Rondinella 15 % & Croatina 5 %
og Oseleta 5 %
Årgang 2013
Alkohol 14,5%
Flaskestr. 75 cl.
Passer til Kraftige pastaretter, rødt kød / vildt eller mellemstærke oste

 

Der er tale om en koncentreret vin med stærk personlighed. Vinene fremstår dybt rubinrød i retning af granitrød.

Bouqueten er karakteristisk med bærfrugt, lakrids, tobak og cedertræ. Strejf af hyldebær i smagen og behageligt krydret eftersmag.

 Se mere på : http://www.tenutasantantonio.it/

   Vinbeskrivelse i PDF

Model/varenr.: WSHOP-320
Vægt: 1.660
Lager: Kun få stk. tilbage

Druerne til denne vin dyrkes på toppen af Monti Garbi bjerget i Mezzane i ca. 300 meters højde. Jordbunden indeholder en del kalk og lidt vulkansk ler. Der anvendes Guyot opbindingssystem med en plantetæthed på 6.500 vinstokke pr. ha. Stokkenes alder er ca. 25 år. Druesammensætningen er Corvina og Corvinione 70%, Rondinella 20 %, Croatina 5 % og Oseleta 5 %.

Druehøsten udføres med håndkraft, og druerne samles i små klaser for at undgå beskadigelse. En del af druerne, afhængig af årgang, lægges til tørre i 2-3 uger i specielle ventilerede rum. Druerne presses varsomt og selve vinifikationen finder sted i første halvdel af november med lang gæring under temperaturkontrol. Vinen lagres i 24 måneder i nye franske 500- liters egefade og der sluttes med ca. 1 års flaskelagring inden vinen frigives til salg.

Vinen er opkaldet efter bygningen, der huser vineriet og som er eksponeret for vindene der trækker gennem dalen. ” Bandina ” er afledt af den lokale dialekt, hvor Bandina betyder metalstykker, der giver en karakteristisk støj, når de rammes af vindstød.

Der er tale om en koncentreret vin med stærk personlighed. Vinene fremstår dybt rubinrød i retning af granitrød. Bouqueten er karakteristisk med bærfrugt, lakrids, tobak og cedertræ. Strejf af hyldebær i smagen og behageligt krydret eftersmag.

Vinen passer glimrende til lækre pastaretter, rødt kød / vildt og til mellem modnet oste. Vinen bør dekanteres grundigt inden den nydes, gerne 6 timer inden på skål og tilbage på flaske. Jeg vil anbefale at den efterfølgende køles til ca. 16 gr. Vinen er bedst efter nogle år på flaske, men den kan drikkes fra frigivelsen.

Den er meget velegnet til lagring og holder fint 10-12 fra frigivelsesåret under de rette betingelser.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: