Tenuta Sant´Antonio Amarone " Selezione Antonio Castagnedi " UDSOLGT!

285,00
Inkl. moms

Tenuta Sant´Antonio Amarone " Selezione Antonio Castagnedi "

 

Producent Azienda Acricola Tenuta Sant´Antonio
Land Italien
Region Veneto
Område Valpolicella
Druer Covina 70 %, Rondinella 15 % & Croatina 5 %
og Oseleta 5 %
Årgang 2011
Alkohol 15,0%
Flaskestr. 75 cl.
Passer til Fyldige forretter, rødt kød / vildt eller modne oste

 

Vinen fremstræder rubinrød med granatrøde strejf. Næsen er med massere af moden frugt akkompagneret af lakrids, sort peber, krydderier og chokolade der binder det hele sammen.

Smagen er koncentreret, velstruktureret og tør. Der er søde taniner og en rigtig god harmoni.

Se mere på : http://www.tenutasantantonio.it/

   Vinbeskrivelse i PDF

 

 

Model/varenr.: WSHOP-315
Vægt: 1.660
Lager: Leveringstid er UDSOLGT dag(e).

Vinen kommer fra de bedste druesorter fra 2 forskellige vinmarker på ejendommen. Begge marker er placeret i ca. 300 meters højde på Monti Garbi bjerget, men er helt forskellige fra hinanden. Den ene er kalkholdig og den anden er med lerjord. Der anvendes ligeledes 2 forskellige opbindingssystemer, henholdsvis Guyoy og Pergola. Plantetætheden er på henholdsvis 8.000 og 4.000 vinstokke pr. ha. Endelig er der forskel på vinstokkenes alder, hvor den ene er 20 år og den anden er 25 år gammel. Druesammensætningen er Corvina 70 %, Rondinella 20%, Croatina 5 % og Oseleta 5%.

Druerne håndhøstes og ligges i små kasser, normalt 2-3 gange afhængigt af de klimatiske forhold i det respektive år. Druerne tørres i velventilerede rum i ca. 3 måneder inden presning. Presningen er skånsom med Pneumatisk presse og den temperaturkontrollerede gæring med udblødning varer ca. 25 dage. Andengæringen finder sted i 500 liters egefade. Vinen lagres i nye 500 liters franske egefade efterfulgt af 6 måneders flaskelagring, inden vinen frigives til salg.

Denne vin er næsten en ”nyfortolkning” af Amarone, idet der er tale om en smidig og føjelig Amarone, der åbner for flere forskellige anvendelsesmuligheder, hvor man måske ikke i første omgang ville tænke på Amarone som vinvalg. Det større syreindhold giver vinen en speciel friskhed, der gør vinen velegnet som ledsager gennem hele måltidet. ” Arven fra de 2 vinmarker er dels koncentration og en krydret næse fra den ene vinmark, samt bløde tanniner og aroma af moden frugt fra den anden.

Vinen fremstræder rubinrød med granatrøde strejf. Næsen er med massere af moden frugt akkompagneret af lakrids, sort peber, krydderier og chokolade der binder det hele sammen. Smagen er koncentreret, velstruktureret og tør. Der er søde tanniner og en rigtig god harmoni.

Normalt begrænses anvendelsesmulighederne for en Amarone p.g.a oprindelsen fra tørrede druer – noget, men netop denne vin vil kunne anvendes som ledsager til hele måltidet, lige fra flotte fyldige forretter, rødt kød/ vildt og moden ost.

Vinen bør serveres ved 15-16 gr. Den bør dekanteres og trække rigeligt med luft, gerne 8-10 timer på skål, så den kan ånde ordentligt. Inden servering tilbage på flasken og køles ned. Dette bør kun ske mens vinen er i sine unge år. Med alderen skal dekanteringen være tilsvarende kortere. Den er drikkeklar ved frigivelsen, men vil vinde yderligere ved et par års lagring og kan gemmes i ca. 15 år fra frigivelsesåret under de rette betingelser.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: