Tenuta Sant´Antonio Amarone " Campo dei Gigli " 2010

399,00
Inkl. moms

Tenuta Sant´Antonio Amarone DOC " Campo dei Gigli 

 

Producent Azienda Acricola Tenuta Sant´Antonio
Land Italien
Region Veneto
Område Valpolicella
Druer Covina og Corvinione 70 %, Rondinella 20 % & Croatina og  Oseleta 10 %
Årgang 2010
Alkohol 16,0%
Flaskestr. 75 cl.
Passer til Kraftige pastaretter, rødt kød / vildt eller mellemstærke oste eller ren meditation

 

Vinen er dybt rubinrød. Strejf af bærfrugt, blomme, lakrids, sort peber, tobak og krydderier i næsen.

Den er koncentreret og fyldig i smagen med blød, behagelig, harmonisk og velafbalancerede tanniner.

Se mere på : http://www.tenutasantantonio.it/ 

   Vinbeskrivelse i PDF

 

Model/varenr.: WSHOP-322
Vægt: 1.660
Lager: På lager

Denne Amarone dyrkes som en ” single Vineyard ” ( enkeltmarksvin ) på Monti Garbi-bjerget nær San Briccio i Mezzane. Ca. 300 meter over havets overflade i et terræn der er kalkholdigt med spor af vulkansk ler og en gennemsnitlig hældning på 15 %.

Druesammnsætningen er Corvina – Corvinione 70%, Rondinella 20 %, Croatina og Oseleta 10%. Der anvendes Pergola opbindingssystem med en plantetæthed på 3.300 vinstokke pr. ha. Vinstokkenes alder er ca. 40 år, og med meget lavt udbytte. Vinmarken er dækket af græs der drypvandes, hvis det er nødvendigt og der foretages beskæring af stokke og løv. Drueklaserne udtyndes ad flere omgange i vækstperioden.

Selve druehøsten udføres med håndkraft ad 2 eller 3 omgange – afhængig af årets klima – for at sikre, at alle druer er optimalt modne. Druerne lægges i små tremmekurve, og lægges til tørre i ca. 3 måneder i store velventilerede rum. Selve vinifikationen finder sted i slutningen af januar, hvor druerne presses meget varsomt, og kun første pres anvendes. Vinen gæres ud i 60-70 dage med håndomrøring i træfade, andengæringen finder sted i 500 liters egefade. Efter gæringen lagres vinen i 3 år på nye 500 liters egefade, fulgt af 1 år på flaske, inden at vinen frigives til salg.

Vinen er dybt rubinrød. Strejf af bærfrugt, blomme, lakrids, sort peber, tobak og krydderier i næsen. Den er koncentreret og fyldig i smagen med blød, behagelig, harmonisk og velafbalancerede tanniner.

Vinen serveres optimalt ved 16-18 grader til godt rødt kød, vildt, moden ost eller som ren meditation i store glas.

Vinen må meget gerne dekanteres inden, gerne 6-8 timer i en stor skål i vinens unge år for at ilte den og kortvarigt, når den har alder for at fjerne bundfaldet.

Den er klar til at nydes ved frigivelsen, men udvikler fremragende og bliver bedre gennem ved lagring. Under de rette betingelser kan vinen sagtens ligge 15-20 år fra frigivelsesåret.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: