Tenuta Sant´ Antonio Amarone Riserva 2008 " Lilium Est "

895,00
Inkl. moms

 

Tenuta Sant´Antonio Amaroen Riserva " Lilium Est "

 

Producent Azienda Acricola Tenuta San´t Antonio
Land Italien
Region Veneto
Område Valpolicella
Druer Corvina og Corvinione 70 %, Rondinella 20%, Croatina 5 % og 5 % Oseleta
Årgang 2008
Alkohol 16%
Flaskestr. 0,75 l
Passer til Rødt kød, vildt, modne faste oste eller ren meditation

 

Topklasse Amarone Riserva!

Vinen er dybt rubinrød, næsten uigennemsigtig. I næsen er den vedvarende, intens, ren og med stor fylde.

Aromaer af modne kirsebær, blommer, mørke bær.

Krydderier som stjerneanis, kanel, kardemomme, sort peber, vanilje og ingefær.

Duften afsluttes med hint af kakao, chokolade, mandler, ristede hasselnødder og pibetobak.

Vinen lagres i 3 år i nye barriques, efterfulgt af 4 år i flaske inden den frigives til salg og der fremstilles ca. 4000 flaske.

 

    Vinbeskrivelse i PDF

 

 

Model/varenr.: WSHOP-400
Vægt: 1.660
Lager: På lager

Amarone della Valpolicella DOC Riserva ” Lilium Est ”

Dette er en enkeltmarksvin dyrket på druerne Corvinione og Corvina 70%, Rondinellea 20%, Croatina 5% og Oseleta 5 %. Marken er beliggende ca. 300 mtr. over havet i Monti Garbi distriktet i kommunen Mezzane di Sotto. Marken har kalkholdig undergrund, delvist med sand og grus. Der anvendes Pergola opbindingssystem med en plante tæthed på ca. 3300 vinstokke pr. ha. Vinstokkenes alder er ca. 40 år og udbyttet begrænses til 7 tons pr. ha. Vinmarken er dækket med græs, der drypvandet hvis det er nødvendigt og der foretages beskæring af stokke og løv. Drueklaserne udtyndes ad flere omgange i vækstperioden.

Denne vin fremstilles kun i de år, hvor der er optimale vilkår.

Druehøsten udføres med håndkraft af 2-3 omgange, afhængigt af klimaet. Dette er for at tilsikre, at alle druerne er modnet til perfektion! Druerne ligges i små tremmekurve og lægges til tørre i ca. 4-5 måneder i store velventilerede rum. Efter endt tørring afstilkes druerne og presses meget varsomt, og kun første pres. Vinen gæres i 20-25 dage med håndomrøring i træfade og efter endt gæring tappes vinen fra kvaset. Det er kun den fritløbende saft der anvendes, der presses ikke. Andengæringen finder sted i 500 liters egefade med batonage en gang pr. måned det første år.

Vinen lagres i 3 år i nye barriques, efterfulgt af 4 år i flaske inden den frigives til salg og der fremstilles ca. 4000 flaske. Normalt alkoholindhold på 16 %.

Vinen er dybt rubinrød, næsten uigennemsigtig. I næsen er den vedvarende, intens, ren og med stor fylde. Indledningsvis er der balsamiske noter, hvorefter den skifter over til de karakteristiske aromaer af modne kirsebær, blommer, mørke bær og krydderier som stjerneanis, kanel, kardemomme, sort peber, vanilje og ingefær kommer frem. Duften afsluttes med hint af kakao, chokolade, mandler, ristede hasselnødder og pibetobak.

Smagen er tør, varm og blød og bekræfter indtrykkene fra duften. Syren er godt afbalanceret og markant med runde tanniner. Virkelig en fantastisk flot vin! Vinen serveres bedst ved 16-18 gr og i store glas.

En topvin til grillet rødt kød, vildt og kraftige saucer eller til hårde modne oste. Fantastisk som meditationsvin i godt selskab.

Vinen bør iltes grundigt inden den skal nydes. Jeg vil anbefale 10-12 timer på skål og tilbage på flasken. Herefter køles til 16 gr. og velbekomme. Vinen smager fantastisk ved frigivelse, men bliver kun bedre med alderen. Opbevaret under de rette betingelser kan den lagres 15-20 år fra høståret.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: