Jeg vil anbefale at alle amaroner iltes grundigt inden de drikkes, dog undtaget de vine med alder fra før år 2000.

Disse alkoholtunge lækkerier bliver så meget bedre når alkoholen fordamper lidt og vinen åbner sig op og kommer til sit fulde potentiale.

Jeg hælder selv amarone på margreteskål 4-6 timer inden den skal nydes og tilbage på flasken herefter så den kan præsenteres flot i sin egen krop.

 

En stor del af superiore vinene kan ligeledes vinde meget ved at få luft, dog ikke så længe som ved amaronen.

Her vil jeg foreslå at den får 1-2 timer inden servering. 

Afhængig af tid og temperament ser jeg stor glæde i at smage på vinen undervejs fra den åbnes og fremad. Herved nydes de forskellige

lag i vinen og duft og smagsnuancer udvikler sig løbende og viser vinen fra sin bedste side.

Når vi taler ripasso og valpolicella vinene der er unge og friske vine, så kan de drikkes med det samme uden iltning.

Ved samtlige af disse vine kan jeg kun anbefale, at de køles til ca.16-18 gr. inden servering. Dette er ligeledes med til at man kan nyde

vinens forskellige udtryk i takt med, at temperaturen stiger gradvist og vinen udvikler sig i glasset. Den rette temperatur kan sammen med

god iltning løfte en bund solid amarone og superiore til et højere niveau.                            

 

God fornøjelse med dine vinoplevelser.

 

Venligst Daniel