Savoia, Valpolicella Superiore 2009 / UDSOLGT!
Savoia, Valpolicella Superiore 2009 " Bigio "
Producent |
Azienda Agricola Coali Tenuta Savoia |
Land | Italien |
Region | Veneto |
Område | Valpolicella |
Druer | Covina 50%, Corvinione 30%, Rondinella 10% og 10 % lokale druer. |
Årgang | 2009 |
Alkohol | 14,5% |
Flaskestr. | 75 cl. |
Passer til | Vildt, lam, grillet rødt kød og stærke oste. |
Super lækker Superiore!
Når vinen slynges rundt i vinglasset er der en fantastisk duft af abrikos, kogt frugt, solbær og blomme.
Det er en moden vin med klar smag af tørrede frugter, svesker og vanilje.
Læse mere på: http://coali.it/
Campo del Bigio. Bigios ejendom, er et område af druer på en vestlige skråning, lidt højere beliggende oppe over vingården med massere af aftensol. Denne Superiore har med sine Corvina druer to år i træk modtaget priser i Verona Wine Top.
Det er en moden vin med klar smag af tørrede frugter, svesker og vanilje. Styrken i vinen kommer efterhånden, men ikke på påtrængende vis. Vinen er lidt tyk efter de fire år på egetræsfade og har
en elegant struktur, der vidner om et mesterligt håndværk fra høst til flaske.
Når vinen slynges rundt i vinglasset er der en fantastisk duft af abrikos, kogt frugt, solbær og blomme.
En mere alsidig vin er svær at finde. Den gør det godt med både grillet rødt kød, lam, og
vildt. Den rige og frugtagtige smag gør sig ligeledes super godt til stærke oste.
Inden druerne maceres tørres de kort i luftige rum for at få sukkerindholdet op. Samme proces som anvendes til fremstilling af amarone, blot en del kortere. Efter 20 dages maceration, når tanniner og farve er udvasket af druernes skind, så er fundamentet for Savoia Superiore skabt.
Efter fermentering i ståltanke gemmes Superioren i mindst fire år på egetræsfade og derefter på flaske.
Servering temperatur 16-18 ° C
For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.
Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.