Roccolo Grassi Valpolicella Superiore DOC 2009 UDSOLGT!

225,00
265,00
Du sparer: 40,00
Inkl. moms

Roccolo Grassi Valpolicella Superiore DOC 2009

Producent Azienda Acricola Roccolo Grassi
Land Italien
Region Veneto
Område Valpolicella
Druer

Covina 60%, Corvinione 15%, Rondinella 20% & Croatina 5%

Årgang 2009
Alkohol 14,5%
Flaskestr. 75 cl.
Passer til Pastaretter,vildt, rødt kød, kraftige kødretter, mellemstærke oste

 

SUPER SUPERIORE !!

Vinen fremstår dyb rubinrød med en krydret, peberagtig næse med strejf af tobak og mineraler. Godt suppleret med røde bær, sherry og kaffe.

Smagen er elegant med aromatisk kompleksitet- en rig, fed og fyldig vin med søde tanniner og en god vedvarende finish.

 

  Vinbeskrivelse i PDF

Model/varenr.: WSHOP-309
Vægt: 1.660
Lager: Kun få stk. tilbage

Druerne til denne fantastiske vin kommer fra husets egen mark ” Rosccolo Grassi ”. Jorden er med basalt og vulkansk oprindelse og der opbindes efter Guyot princippet med en plantetæthed på ca. 7.500 vinstokke pr. ha. Druesammensætningen er Corvina 60%, Corvinone 15%, Rondinella 20% og Croatina 5%.

Druerne høstes manuelt normalt i første halvdel af oktober i små beholdere, der rummer mellem 10-20 kg. Druerne tørres efter høst ca. 1 måned, inden de afstilkes og presses varsomt for at bevare druerne så intakte som muligt. Mostvægten udgør kun ca. 65% af druevægten. Der tilsættes kulturgær til mosten, hvorefter gæringen finder sted ved en temperatur på 25-28 gr, og varer fra 20-30 dage afhængig af årgangen, gæringstemperaturen, skindets tykkelse og druernes modenhed. . Mosten holdes i kontakt med skindet under hele gæringen. Hatten trykkes ned og overhældes med most under gæringen for maksimal maceration ( udblødning af skind m.v.) Andengæringen finder sted helt naturligt i træfade.

Vinen fadlagres normalt i ca. 20 måneder, halvdelen af vinen i franske egebarriques, 20 % nye og 80 % der har været brugt 2-3 gange tidligere. Den sidste halvdel kommer på 2200 liters slovenske egetræsfade. Efter fadlagringen blandes vinen og stabiliseres i ståltank, inden den flaskes. Herefter lagrer vinen videre på flaske i 10 måneder inden den frigives til salg. Der produceres ca. 16.000 flasker af denne fremragende vin om året. Normalt ligger alkoholprocenten på denne vin på ca. 14%.

Ønsket er gennem lavt udbytte og omhyggelig vinifikation, at fremstille en betydningsfuld Valpolicella, der skal kunne tage kampen op mod andre af verdens store vine. Det er samtidig øsnket at fremstille en vin , der adskiller sig fra Amaronen og resultatet skulle gerne være en kraftig, elegant  og fin vin med en skøn aromatisk kompleksistet, der udtrykker terroir, druesorterne og selvfølgelig Roccolo Grassi´s stil.

Vinen fremstår dyb rubinrød med en krydret, peberagtig næse med strejf af tobak og mineraler. Godt suppleret med røde bær, sherry og kaffe. Smagen er elegant med aromatisk kompleksitet- en rig, fed og fyldig vin med søde tanniner og en god vedvarende finish.

Vinen er god til fyldige forretter, krydret mad, pasta, roastbeef og andet rødt kød. Kan også anvendes til vildt, gryderetter og mellemstærke oste. Serveres ved 16-18 gr.

Vin bør i sine unge år dekanteres før brug, gerne 2-4 timer inden den skal nydes. Jo yngre, desto tidligere bør den dekanteres.

Vinen kan drikkes ved frigivelsen, men den har et lagringspotentiale på 10 år under de rette betingelser.

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: