Roccolo Grassi Soave " La Broja " 2010 RESTSALG KUN 3 TILBAGE!

145,00
Inkl. moms

Roccolo Grassi Soave " La Broja " 2010

Producent Azienda Acricola Roccolo Grassi
Land Italien
Region Veneto
Område Valpolicella
Druer Garganega 100%
Årgang 2010
Alkohol 12,0%
Flaskestr. 0,75 l
Passer til Antipasti, hvidt kød, lette pastaretter eller fyldige fiskretter.

 

Fantastisk lækker hvidvin med fadlagring!

Intens strågul med aromaer af hvide blomster, fersken og abrikos kombineret med en krydret mineralsk næse med påfaldende finesse og aromatisk kompleksitet.

Det er en fed, frisk og fyldig vin med en markant syre og behagelig lang finish.

 

 Vinbeskrivelse i PDF

 

Vægt: 1.660
Lager: På lager

Roccolo Grassi Soave ” La Broja ” 2010

Roccolo Grassi Soave ” La Broja ” 2010 Druerne til denne lækre hvidvin kommer fra husets egne marker, primært lige rundt om hjørnet om vineriet. Jordbunden er af alluvial oprindelse og er klakholdig. Opbindingssystemet er Guyot med en plantetæthed på 7.500 vinstokke pr. ha.

Druerne høstes manuelt, normalt i første halvdel af oktober, når druerne er optimalt modne. Druerne lægges i bakker med 10-20 kg. Mostudbyttet holdes nede på max 65% af druevægten. Druerne presses varsomt, og der tilsættes kulturgær til mosten. Mosten gæres ved kontrolleret lav temperatur på 15-16 gr. i ståltank, hvorefter en del af vinen lagres og gennemgår andengæringen i 2200 liters slovenske egefade, mens en del af vinen lagres på franske barriques.

Vinen lagrer ” Sur lie ” ( med gærkontakt ) i 10 måneder. Herefter lagres den 1 år på en blanding af træfade. 50% i slovenske 2200 egefade og 50 % på 225 liters franske egebarriques. Disse har været brugt i 3-4 år. Vinen filtreres varsomt inden den flaskes i november, året efter høsten. Herefter lagres den yderligere 10 måneder på flaske inden den frigives til salg.

Der produceres ca. 6000 flasker om året.

Der stræbes efter at producerer en elegant og kompleks Soave med finesse, som kan holde adskillige år i kælderen. Det kræver en god og dedikeret indsats i marken, et lavt udbytte og en sen høst for at sikre at druerne er fuldmodne og helt perfekte. Derudover har egefadene en vigtig betydning, da de fremhæver Garganega druens potentiale, samt giver vinen kompleksitet og mange års lagringspotentiale.

Vinen fremstår intens strågul med aromaer af hvide blomster, fersken og abrikos kombineret med en krydret mineralsk næse med påfaldende finesse og aromatisk kompleksitet i velintegreret samspil mellem træ og frugt. Det er en fed, frisk og fyldig vin med en markant syre og behagelig lang finish. Dette garanti for et langt liv og mulighed for fortsat udvikling af vinen ved lagring.

Serveres bedste ved  10-12 gr.

Passer fortrinligt til antipasti, vegetarretter, fiskesupper, lettere pastaretter, hvidt kød og fyldige fiskeretter. Vinen behøver ingen dekantering.

Den er drikkeklar ved frigivelsen og har et lagringspotentiale 5-6 år under de rette forhold.

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: