Roccolo Grassi Recioto 2005/2007

285,00
Inkl. moms

 

Producent Azienda Acricola Roccolo Grassi
Land Italien
Region Veneto
Område Valpolicella
Druer Covina 60%, Corvinione 15%, Rondinella 15 % & Croatina 10%
Årgang 2005/2007
Alkohol 15,0%
Flaskestr. 37,5 cl.
Passer til Modne oste, desserter, søde kager eller ren meditation

 

Denne Recioto er fuldstændig fantastisk! 

Vinen fremstår med en intens dyb rubinrød farve. Stor næse med strejf af blommer, kaffe og kakao.

Perfekt ledsaget af syltetøj, krydderier, lakrids og tobak. I munden er den fed, cremet og rig på fyldig smag. Der er et flot

samspil mellem sødmen og tanninerne med fin renhed og rig og flot og vedvarende finish.

 

Se mere her : http://www.roccolograssi.it/en/

 

   Vinbeskrivelse i PDF

 

Model/varenr.: WSHOP-289
Vægt: 1.000
2007 2005
Lager: På lager

Druerne til denne fantastiske vin kommer fra husets egen mark ” Rosccolo Grassi ”. Jorden er med basalt og vulkansk oprindelse og der opbindes efter Pergola princippet med en plantetæthed på ca. 3.500 vinstokke pr. ha. Druesammensætningen er Corvina 60%, Corvinone 15%, Rondinella 15% og Croatina 10%.

Druerne høstes manuelt normalt de sidste 10 dage af september og de første dage af oktober. Druerne ligges i små stabelbare kasser, der placeres således at druerne kan tørre bedst muligt i velventilerede omgivelser helt indtil februar. Mostudbyttet er helt nede på kun ca. 20% af druevægten.

Druerne afstilkes og presses varsomt og der  tilsættes kulturgær til mosten, hvorefter gæringen finder sted ved en temperatur på 25-26 grader i 25-30 dage afhængig af den pågældende årgang, gæringstemperatur, skindets tykkelse og druernes modenhed. Hatten trykkes ned og overhældes med most under gæringen for maksimal maceration ( udblødning af skind m.v.)

Andengæringen finder sted helt naturligt i træfade. Recioto fadlagres gennemsnitligt i 20 måneder i franske ege barriques, 20% af vinen i nye fade og 80 % i fade der har været brugt 2-3 gange før. Afhængig af årgangen kvalitet. Vinen filtreres varsomt, når vinen flaskes og vinen lagrer videre på flaske i ca. 12 måneder, inden den frigives til salg. Der fremstilles ca. 2400 flasker a´ 375ml pr. år af denne recioto.

Ønsket er at fremstille en stor, sød vin med muligheden for både at kunne nydes ung og ældes med ynde. Den skal samtidig kunne tage kampen op med både områdets dessertvine samt dessertvine generelt. Der arbejdes mod en vin med god balance mellem sødme, syre, alkohol og tanniner.

Midlet er lavt udbytte, streng drueudvælgelse både i mark og kælder og helt undlade produktion i de år hvor kvaliteten af druerne ikke er helt i top. En bemærkelsesværdig Recioto bør udvise finesse, elegance, kompleksitet, friskhed og magtfuldhed.

Vinen fremstår med en intens dyb rubinrød farve. Stor næse med strejf af blommer, kaffe og kakao. Perfekt ledsaget af syltetøj, krydderier, lakrids og tobak. I munden er den fed, cremet og rig på fyldig smag. Der er et flot samspil mellem sødmen og tanninerne med fin renhed og rig og flot og vedvarende finish.

Recioto bør serveres ved 12-14 grader til modne oste. Den er helt perfekt til desserter, søde kager eller blot som ren ”meditationsvin”.

Vinen behøver ingen dekantering, men det skader ikke at hælde den om på karaffel inden servering. Vinen er drikkeklar ved frigivelsen, men den har et fint lagringspotentiale på 10-15 år under den rette betingelser.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: