Roccolo Grassi Amarone della Valpolicella DOC

545,00
Inkl. moms

Roccolo Grassi Amarone della Valpolicella DOC 

Producent Azienda Acricola Roccolo Grassi
Land Italien
Region Veneto
Område Valpolicella
Druer Covina 60%, Corvinione 15%, Rondinella 20 % & Croatina 5%
Årgang 2011
Alkohol 16,5%
Flaskestr. 75 cl.
Passer til Vildt, kraftige kødretter, modne oste, eller ren meditation

 

Virkelig en super lækker amarone!!

Vinen fremstår mørkt rød og tæt i farven. Næsen er stor og vedvarende med sorte frugter ( blomme, sveske ) og mineralske , krydrede noter.

Dertil kommer der strejf af kakao, kanel og krydderurter, i det hele taget en meget kompleks aroma.

Smagen er velstruktureret og koncentreret med markant, men behagelig syre og bemærkelsesværdig længde.

 

    Vinbeskrivelse i PDF

 

 

Model/varenr.: WSHOP-308
Vægt: 1.660
Lager: På lager

Druerne til denne fantastiske vin kommer fra husets egen mark ” Rosccolo Grassi ”. Jorden er med basalt og vulkansk oprindelse og der opbindes efter Pergola princippet med en plantetæthed på ca. 3.500 vinstokke pr. ha.

Druesammensætningen er Corvina 60%, Corvinone 15%, Rondinella 20% og Croatina 5%. Druerne høstes manuelt normalt de sidste 10 dage af september og de første dage af oktober. Druerne ligges i små stabelbare kasser, der placeres således at druerne kan tørre bedst muligt i velventilerede omgivelser. Druerne afstilkes og presses varsomt i december, og mostudbyttet er helt nede på 30% 35 % af den oprindelige druevægt.

Der tilsættes kulturgær til mosten, hvorefter gæringen finder sted ved en temperatur på 25-27 grader i 35-40 dage afhængig af den pågældende årgang, gæringstemperatur, skindets tykkelse og druernes modenhed. Mosten holdes i kontakt med skindet under hele gæringen. Hatten trykkes ned og overhældes med most under gæringen for maksimal maceration ( udblødning af skind m.v.) Andengæringen finder sted helt naturligt i træfade.

Amaronen fadlagres gennemsnitligt i 26 måneder i franske barriques, 40-50% nye fade, 50-60% der har været brugt i 2 år. Vinen filtreres varsomt, når vinen flaskes og vinen lagrer videre på flaske i ca. 18 måneder, inden den frigives til salg.

Der fremstilles ca. 5000 flasker pr. år af denne vin. Ønsket om at fremstille en magtfuld, silkeblød og super elegant vin, der alligevel udviser massere af friskhed og tydelige tegn på at der er anvendt druer af meget høj kvalitet. En god Amarone bør have potentiale til at leve et langt liv og aromaerne udvikler sig løbende under lagringen.

Vinen fremstår mørkt rød og tæt i farven. Næsen er stor og vedvarende med sorte frugter ( blomme, sveske ) og mineralske , krydrede noter. Dertil kommer der strejf af kakao, kanel og krydderurter, i det hele taget en meget kompleks aroma. Smagen er velstruktureret og koncentreret med markant, men behagelig syre og bemærkelsesværdig længde.

Serveres ved 16-18 gr. og er perfekt til vildt, grillet kød og moden ost eller som ren meditation.

Vinen bør absolut dekanteres, hvis den skal drikkes indenfor de første 10 år efter høståret. Vinen kan drikkes ved frigivelsen, men den vinder ekstremt meget ved fortsat lagring i nogle få år. Under de rette omstændigheder kan denne vin gemmes 10-20 år fra høståret.

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: