Meroni Valpolicella Classico Recioto 2013

265,00
Inkl. moms

Meroni Valpolicella Classico Recioto 2013

 

Producent Azienda Acricola Meroni
Land Italien
Region Veneto
Område Valpolicella
Druer Corvina, Corvinone, Rondinella & Molinara
Årgang 2013
Alkohol 14,%
Flaskestr. 0,50 l
Passer til Skimmel oste, chokoladekage, søde kager eller ren meditation

 

En super lækker Recioto der passer perfekt med blåskimmel ost og marmelade, chokolade kager, andre søde kager eller som ren meditation.

 

   Vinbeskrivelse i PDF

 

Vægt: 1.000
Lager: På lager

I Sant'Ambrogio holder Carol og Katia Meroni til. De fremstiller amarone og Recioto i den traditionelle stil. Pergola vinstokke som har en alder på 30-40 år. Vinstokkene er plantet på Sengia og Maso som er en underzone af la Grola  - højt oppe, hvor man har frit udsyn til gardasøen.

De bruger kun Corvina, Rondinella og Molinara. Faktisk er de så glade for Molinara, så de holder sig til de max 10%, der er tilladt. Molinara er med til at give vinen en lys farve. Det kan derfor snyde, når amaronen hældes op, og man ser en lys vin.

Deraf navnet Il Velluto - som betyder den fløjlsbløde. Navnet Il Velluto blev foreslået i 1943 af Berto berberani - en berømt digter fra Verona. Han digt ses også på etiketten.

Tørring af druerne foregår på traditionelle lofter på bambus måtter. Her ligger de op til 4 måneder og tørrer. Efter en langsom fermentation på den naturlige gær, modner reciotoen i min 2 år i små 225 ltr. egetræs fade. Derefter yderligere et 6 mdr. på flaske inden frigivelse.

Nyeste årgang, der er frigivet er årgang 2013. Denne Recioto kan nemt gemmes 12-15 år.

En sød vin der passer perfekt med blåskimmel ost og marmelade, chokolade kager, andre søde kager eller som ren meditation.

Amaronerne er majestætiske og har frygtindgydende power, mens recioterne nok er de bedste  søde vine i hele landet. Om Valpolicella Passito, ripasso, recioto amarone, classic superiore.

Der er skruet helt op for appellationsteknikaliteterne og de vinkulturelle spidsfindigheder nord for Verona i dalen Valpolicella. Recioto var den oprindelig version af rosin-vinen og det formodes at amaronen opstod ved en fejl, hvor recioto fik lov til at gære ud, og dermed mistede sødmen til fordel for alkohol til hvad man tidligere betragtede som ufattelige mængder på 15-16%. Det er ikke noget man længere studser så voldsomt over.

Amarone og recioto er afgjort noget for sig selv, men området byder også på mere almindelige bordvin, blot benævnt (Valpolicella).

Classico hvis druerne høstes i den oprindelige og mere prestigiøse zone. Superiore , når druernes beskaffenhed giver mulighed for at gære minimum 12 % alkohol og man samtidig lagrer vinen i mindst et år. Ripasso fortæller historien om, at druekvaset fra overstået amarone eller recioto produktion pumpes over i basisvinen, der på den måde får tilsat lidt ekstra karakter og charme. Det kaldes at vinen ripassere ( anden pres på druen ).

Kan med fordel gemmes i 15-20 år fra høståret ved korrekt opbevaring.

 

Serveringtemperatur 16-18 gr.

 

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: